6. sınıflarımız Fen Bilimleri dersinde kalp, böbrek ve akciğer incelemesi yaptılar.
Kalp : göğüs kafesinde yapısı kas olan bir organımızdır. Kalp göğsün ortasında yer alan, kaslardan oluşan bir organdır. Yaygın yanlışın tersine, göğsün sol yanında değil, göğsün orta çizgisi üzerine, biraz solda kalacak biçimde yerleşmiştir. Ağırlığı erkeklerde 340 gr kadar, kadınlarda ise biraz daha azdır. Kalbin sağ kenarı, göğüs kemiğinin sağ yanının arkasına rastlar; kemiğin soluna doğru, ucu sol memenin hemen altıına rastlayan bir üçgen biçiminde uzar. Kalp atışlarının kolayca duyulduğu bu uç noktaya tıp dilinde apeks (tepe) denir.
Böbrek : vücutta önemli faaliyetleri olan bir organdır. İnsanlarda, böbrekler karın bölgesinin arkasında yer alır. Sağlıklı bir insan olup, iki böbrek de mevcut olduğunda; sağ taraftaki diyaframın altında, solda olan ise dalağın arkasında yer almaktadır. Pek çok insanda, tek böbrek bulunabilir ve bu insanlar sağlıklı bir yaşam sürdürebilirler. Böbreklerin ikisinde de üst bölgelerde böbreküstü bezleri yer almaktadır. Boyutları 9-13 cm arasında değişebilir ve sol böbrek sağdakinden az da olsa bir miktar büyüktür. Böbreklerin üst bölgeleri kaburgalar tarafından korunmaktadır.
Böbreküstü bezleriyle birlikte, yağ dokuyla çevrelenip, bir zar tarafından bütünüyle sarılmış durumdadır. Böbreklerin bir tanesi doğuştan bulunmayabilir ve bu duruma böbrek oluşamaması denilmektedir. Böbrekler, süzülmemiş halde bulunan kanı, karın bölgesi aorttan ayırmakta olan sol ve sağ böbrek atardamar yolu ile almaktadır. Dönen süzülmüş kan ise sağ ve sol böbrek toplardamar yoluyla ana toplardamara döner. Böbreğe giden kan, kalbin pompalamış olduğu kanın üçte biri kadardır.
Akciğer : havada bulunan oksijeni vücuda alan ve vücuttaki karbondioksiti dışarıya atan organdır. Vücudumuzda iki adet bulunur. Akciğerin vücuttaki temel fonksiyonu bu şekildedir. İnsanların vücudunda iki adet akciğer bulunmaktadır. Bu akciğerler, göğüs boşluğunun sağında ve solunda yer almaktadır. Bu her iki akciğerin dış yüzeyinde bir zar bulunmaktadır. Bu zar, ince ve kaygan bir yapıda olmakla birlikte zara verilen isim plevradır. Plevra, aynı zamanda da, göğüs boşluğunun iç bölgelerini de kaplamaktadır. Bu zarın, vücut içerisinde önemli bir fonksiyonu bulunmaktadır. Bu da, göğüs boşluğunda bulunan organların rahat bir şekilde hareket etmesini sağlamaktır. Bu duruma neden olan faktör ise, zarın kaygan bir yapıda olmasıdır.